Jeroen Bosch Ziekenhuis - -

Profile URL: www.worky.com/public/index.php/company/jeroen-bosch-ziekenhuis
Market sector: Medical and Nursing
Telephone: +31 (0)73 699 20 00

Follow Jeroen Bosch Ziekenhuis

  • Follow Jeroen Bosch Ziekenhuis
  • Be the first to hear about new Jobs
  • Stay up to date on Jeroen Bosch Ziekenhuis news
Join In to Follow

About Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is in 2002 ontstaan uit een fusie tussen het Bosch Medisch Centrum en het Carolus-Liduinaziekenhuis en bestaat op dit moment uit zes locaties. Het verzorgingsgebied omvat de regio 's-Hertogenbosch: van Boxtel tot Oss en van Zaltbommel tot Vlijmen.

Grootste werkgever in de regio
Het ziekenhuis is met 4000 medewerkers en 240 medisch specialisten de grootste werkgever in de regio. Vrijwel alle medische specialisaties zijn vertegenwoordigd. Jaarlijks verzorgen we meer dan 500.000 polikliniekenbezoeken en ruim 60.000 ziekenhuisopnames.

Topklinisch ziekenhuis
Het JBZ is als één van de grootste opleidingsziekenhuizen in Nederland aangesloten bij de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ). Kenmerkend voor een STZ-ziekenhuis is dat behalve hoogwaardige patiëntenzorg ook opleiding en onderzoek tot de kerntaken behoren. Per jaar begeleiden wij 350 co-assistenten en leiden wij 88 arts-assistenten op tot specialist. Daarnaast leiden we jaarlijks 200 verpleegkundigen op via de zogenaamde beroepsbegeleidende leerweg. In 2008 had het Jeroen Bosch Ziekenhuis 19 (medische) vervolgopleidingen.

Patiënt centraal
In 2011 is de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis gereed. De drie Bossche locaties (het Carolus, het Groot Ziekengasthuis en het Willem-Alexander) worden dan samen ondergebracht op één locatie. Bij het ontwerp en inrichting van het nieuwe gebouw staat de behoefte van de patiënt centraal.

Location

Address: Tolbrugstraat 11
's-Hertogenbosch 5211 RW,
Netherlands
Telephone: +31 (0)73 699 20 00
Website: Click to visit Website